fi

Elina

Hei,

Olen Elina Partanen, väitöskirjatutkija, terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja (amk), ja IT-asiantuntija. Sairaanhoitajana erikoistuin psykiatrian hoitotyöhön. Terveystieteiden kandidaatin ja maisterin opinnoissa keskityin vähemmistöstressiteoriaan ja vähemmistöstressin yhteyteen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen terveyteen. Väitöskirjani jatkaa samasta aiheesta käsitellen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kokemaa vähemmistöstressiä.Minua on innostanut aina elinikäisen oppimisen periaate. Opiskelen jatkuvasti lisää, sekä perehdyn uusiin alueisiin. Sairaanhoitajan, terveystieteiden ja IT-alan lisäksi olen muun muassa opiskellut sivuaineena sukupuolen tutkimusta, kvanttimekaniikkaa ja liikuntalääketiedettä. Olen myös intohimoinen ihmisoikeusaktivisti ja toiminut niin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämisen kentällä sekä koulutuspoliittisena edunvalvojana Itä-Suomen yliopistossa terveystieteiden ainejärjestössä. Silloin kun en ole opintojen tai työn äärellä käytän vapaa-aikani kirjallisuuden ja voimanoston parissa, tai kahden vaativan kissan palvelijana.

Kouluttajana yhdistän taustani psykiatrian sairaanhoitajana, terveystieteilijänä, sekä vähemmistöön kuuluvana kokemusasiantuntijana. Olen työskennellyt vuosikymmenen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kanssa eri yhteyksissä, mukaan lukien vapaaehtoistyössä, hoitoalalla ja vertaistuessa.

Olen pitänyt koulutuksia vuodesta 2016 alkaen monissa eri ympäristöissä, esimerkiksi sairaaloissa, oppilaitoksissa, liikunta-alan yksiköissä, seurakunnissa ja terveydenhuollon opiskelijajärjestöissä. Olen myös pitänyt yleisötilaisuuksia ja ollut aktiivisesti mukana edistämässä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen terveyttä esimerkiksi nuorisotyön ja aluepolitiikan kautta. Vuonna 2016 minut palkittiin vuoden sateenkaarinuorena heidän oikeuksiensa edistämisestä yhteiskunnassamme.

Koulutan ja luennoin aina rennolla otteella, umpisavolaisella huumorilla höystettynä. Vaikka koulutettava aihe voi tuntua raskaalta ja vaativaltakin, pidän aina kiinni periaatteesta, että koulutukset ovat turvallinen tila ihmetellä ja tutkia aihetta ja sen käsitteistöä rakentavasti.